Povodně 2013 v Senátu

Chodbu Místopředsedů Senátu dva červencové týdny zdobila výstava dokumentárních fotografií o pomoci Charity ČR obětem loňských povodní.

Povodně 2013 – rok poté

Pracovníci a dobrovolníci Charity ČR a Diakonie ČCE poskytli lidem zasaženým loňskými povodněmi mnohdy neocenitelnou a dlouhodobou pomoc. Od českých dárců a s podporou od německých partnerů se jednalo o částku přes 50 milionů Kč. Pomohly také církve.

Charity pomáhají na Balkáně

Od poloviny května se rozsáhlá území v Srbsku a v Bosně a Hercegovině ocitla pod vodou. Charita Česká republika stejně jako řady dalších národních Charit poskytly ze svých krizových zdrojů okamžitou finanční pomoc a současně vyhlásily veřejné sbírky. Na začátku června už jsou plány konkrétní pomoci jasnější, stejně jako finanční nároky.

Pracovníci charity jsou proškoleni na povodně

Nejen povodně, ale i požáry, hromadné havárie aut apod. Na mimořádné události, které mohou postihnout více obyvatel najednou, se připravovali pracovníci jihočeských charit na dvoudenním školení.

Povodně na Jesenicku, Charita je ve střehu

Od velkých povodní v roce 2013 brzy uplyne právě rok, ale na některých místech už přišly znovu. Rozvodněné toky způsobily škody na Jesenicku, kam míří také okamžitá pomoc Charity ČR. Včetně zásilky vysoušečů.

Rodinám, kterým do života vstoupila nemoc

Zaměstnanci Oblastní charity Jičín se rozhodli nad rámec svých pracovních povinností pomáhat rodinám, kterým vstoupila do života vážná nemoc, zdravotní znevýhodnění, ocitli se v tísni nebo je zasáhla živelná pohroma. První „vlaštovka“ (jak zaměstnanci říkají myšlence pomáhat svým bližním) se objevila na konci roku 2012, kdy mezi sebou vybrali na vánoční besídce 1600 korun a věnovali je Vanesce, holčičce s nemocí motýlích křídel, na speciální rukavičky. Myšlenka pomáhat se neustále rozvíjí. Ve třetím čtvrtletí roku 2013 zahájila Oblastní charita Jičín veřejnou sbírku a organizuje také sběr víček od PET-lahví.

Charita je připravena pomoci, sestavila odborný dobrovolnický tým

V sobotu 24.5.2014 proběhlo cvičení specializovaného dobrovolnického týmu Diecézní charity Litoměřice. V případě povodní či jiné mimořádné události je nyní Charita připravena okamžitě pomoci.

Jihočeské Charity chystají povodňové školení

Co dělat a nedělat při mimořádných událostech? V tom se budou vzdělávat pracovníci charit z jihu Čech na velkém dvoudenním školení. Školení proběhne 27. – 28. 5. 2014 v Českých Budějovicích. Školitelé a témata školení >>>

Sbírka pro oběti povodní na Balkáně

Rozsáhlé povodně v Srbsku a v Bosně a Hercegovině způsobily obrovské škody. Charita ČR ze svého krizového fondu uvolnila částku 100 000 Kč a vyhlásila veřejnou finanční sbírku a dárcovskou SMS. Nabízíme banner a plakátky ke stažení.

Charita doplňuje dobrovolníky do odborného dobrovolnického týmu

Diecézní charita Litoměřice hledá nové dobrovolníky do odborného dobrovolnického týmu, kteří budou pomáhat při povodních a jiných mimořádných událostech.